referenties

Iedereen wist dat het niet kon, totdat er iemand kwam die dat niet wist

Henkjan Smits

Dit zeggen anderen over begeleiding door Henkjan Smits

Extreme positive and motivational speaker

Martin Numan

Manager High-Security & Pharma Transports Poland/Romania/Ukraine

Jan de Rijk Logistics

Henkjan is an extreme positive and motivational speaker and personality, an entertaining host and coach, with broad experience in different interesting fields. This allows him...
>> Lees meer

Hij houdt ondernemers een spiegel voor

Astrid Stoops

Bestuurslid

Bedrijfskring Zeewolde

Henkjan heeft een presentatie gegeven tijdens de Ondernemer van het Jaarverkiezing, georganiseerd door de Bedrijfskring Zeewolde. Hij hield de ondernemers (vnl. uit het MKB) echt...
>> Lees meer

Degelijk voorbereidde en scherpzinnige sessies

Marco Vrijburg

CEO

ReasonNet

Bij het horen van de naam 'Henkjan Smits' is de eerste associatie snel gemaakt: een kritisch TV-jurylid. Ik heb Henkjan evenwel leren kennen als lid...
>> Lees meer

inspirerende spreker die je graag wil volgen

Dorthe Schipperheijn

Directeur Programma's Gemeente Heerlen

Gemeente Heerlen

Ik heb het genoegen gehad twee keer met Henkjan te mogen werken, een keer tijdens een Business-X-Factor-event voor het MKB in Heerlen en een keer...
>> Lees meer

Wilt u ook het beste uit uw onderneming halen?

neem contact met ons op
ebook Henkjan

Gratis Ebook

Wanneer u zich aanmeldt voor de maandelijkse nieuwsbrief van Henkjan Smits ontvangt u gratis het ebook 'Ontdek je X-Factor'.

@

Extreme positive and motivational speaker

Martin Numan

Manager High-Security & Pharma Transports Poland/Romania/Ukraine | Jan de Rijk Logistics

Henkjan is an extreme positive and motivational speaker and personality, an entertaining host and coach, with broad experience in different interesting fields. This allows him to share his opinion and message with realistic examples, while hosting and coaching the audience and trainees. This gives food for thought, which turns out to be the right ingredient for a more powerful mind and self-confidence. His open approach, combined with listening closely to the ones around him, makes it very much worthwhile to invite Henkjan to come and share his skills

Hij houdt ondernemers een spiegel voor

Astrid Stoops

Bestuurslid | Bedrijfskring Zeewolde

Henkjan heeft een presentatie gegeven tijdens de Ondernemer van het Jaarverkiezing, georganiseerd door de Bedrijfskring Zeewolde. Hij hield de ondernemers (vnl. uit het MKB) echt een spiegel voor. We hebben genoten van zijn presentatie donderdagavond en ongelooflijk veel leuke reacties gekregen.

Het publiek zat doodstil en geboeid te luisteren naar Henkjan en dat terwijl ze al drie presentaties achter de kiezen hadden.
Ook het feit dat Henkjan nog een tijdje mee bleef borrelen, werd zeer gewaardeerd. Dankzij zijn aanwezigheid kijken we terug op een zeer geslaagde avond!

Degelijk voorbereidde en scherpzinnige sessies

Marco Vrijburg

CEO | ReasonNet

Bij het horen van de naam 'Henkjan Smits' is de eerste associatie snel gemaakt: een kritisch TV-jurylid. Ik heb Henkjan evenwel leren kennen als lid van de raad van advies van het eSociety Platform.
Na een fantastische spreekbeurt over de Business X-Factor, gevolgd door een goed gesprek, hebben we met ReasonNet Henkjan ingeschakeld om een cultuur-veranderingstraject te begeleiden binnen de organisatie. Ik heb zelden zulke degelijk voorbereidde en scherpzinnige sessies meegemaakt. Met het beoogde effect in de organisatie!
Ik beveel de aanpak om te komen tot het bereiken van de Business X-Factor voor iedere onderneming van harte aan.

inspirerende spreker die je graag wil volgen

Dorthe Schipperheijn

Directeur Programma's Gemeente Heerlen | Gemeente Heerlen

Ik heb het genoegen gehad twee keer met Henkjan te mogen werken, een keer tijdens een Business-X-Factor-event voor het MKB in Heerlen en een keer tijdens een gezamenlijke presentatie op een Challengerdag in Middelburg. Beide keren was ik onder de indruk van de wijze waarop Henkjan feilloos weet te benoemen wat bij betrokkenen onderscheidende kwaliteiten zijn. Dat zal met zijn jarenlange ervaring als talentscout in de showbusiness te maken hebben. Wat mij opviel is dat het soms om verrassend andere kwaliteiten gaat dan wat op het eerste gezicht belangrijk lijkt. Wat van meerwaarde is voor welke business dan ook. Zijn uitnodiging is om deze kwaliteiten in te zetten in interacties met publiek en klanten, met een duidelijke focus, oprechte interesse in de ander en nieuwsgierigheid over wat komen gaat. Dat vertegenwoordigt zowel op individueel als organisatieniveau een kracht die geloofwaardig is, die inspireert en verbindt. Noodzakelijke voorwaarden om verder te komen in een succesvolle performance. Een goed advies dat hij zelf tijdens de bijdragen in praktijk brengt. Dat doet hij op onderhoudende en speelse wijze met sprekende voorbeelden uit de muziekbusiness: een inspirerende en geloofwaardige spreker die je graag wilt volgen.

Valuable lessons for any organization

Frits Bussemaker

Co-founder/Chairman | iPoort / CIONET

I have asked Henkjan to present for the Dutch Tax Office, iPoort (@ Nieuwspoort), CIONET and the BPM-Forum. Henkjan personifies 'reputation management'. In a practice-what-you-preach style he is able to capture an audience about the need to think about one's reputation. Occasionally, referring to his long track record working in the music industry, his presentations are always entertaining and hold valuable lessons any organization should learn in today's (online) society.

High-quality contribution

Dick van Schooneveld

Telecoms and Technology Executive | FTTH Platform

At the innovative and successful FTTX-congress, an inspirational keynote about the X-Factor was delivered by Henkjan, which surprised the highly technical audience in a very positive way. Although many of the participants displayed a rather sceptical attitude beforehand Henkjan was able to convince most of them of the relevance and impact of the Business X-Factor. Great achievement and as the congress chairman I was really delighted and impressed with this high-quality contribution!

Weet continu te boeien

Mark Agterdenbosch

General Manager | SANEC

Henkjan Smits was de Presentator / Master of Ceremonies tijdens het 12th Trade & Investment Gala van SANEC (the Southern African Netherlands Chamber of Commerce & Industry) welke in het teken stond van de finale van het “Beste Idee van Zuid-Afrika” met Bernd Schneider als juryvoorzitter. Dit jaarlijks hoogstaande zakelijke netwerkdiner stond onder de bezielende leiding van Henkjan. Niet alleen zijn flair en gevoel voor humor maar ook zijn kennis en kunde op het gebied van presentatie, voorkomen en coaching bracht deze avond tot een hoogstaand event. Henkjan schakelt makkelijk van ene programma onderdeel ondanks het volle programma van de avond met sprekers, finale beste idee, live muziek, charity. Persoonlijk heb ik met veel genoegen gewerkt met Henkjan in de voorbereiding als tijdens de avond. Met Henkjan weet je dat de belangrijkste avond van het jaar voor SANEC in uiterst professionele handen is en waarbij Henkjan de gasten op zijn gemak laat voelen en continu boeit. Henkjan voelt zich betrokken bij de organisatie en wil ook dat de avond een succes is voor gasten alsook de organisatie. Dat toont hij ook door bereid te zijn om bij volgende SANEC Gala in een vroeg stadium mee te denken met ons te adviseren voor een optimaal boeiende en gedenkwaardige hoogstaande netwerkavond met gasten uit bedrijfsleven, overheid, politiek, kunst en media.

Een van de beste sprekers

Karin de Man

Bestuurslid | CJB Rotterdam

Als bestuurslid bijeenkomsten bij het CJB Rotterdam ben ik altijd op zoek naar interessante sprekers die startende ondernemers een boeiend verhaal kunnen vertellen.
Als tip van het boekingsbureau kreeg ik Henkjan Smits voor het onderwerp Branding. Na een filmpje gezien te hebben van een eerdere presentatie was ik om. De rest van het bestuur was wat sceptisch maar ze gaven mij en Henkjan het voordeel van de twijfel.

Met twee weken te gaan voor de bijeenkomst was er het eerste telefonische contact. Wat een sympathieke man! Al heel snel had hij door waar ik qua invulling van de presentatie naar op zoek was en was er een goede klik.

Op de avond zelf was Henkjan ruim op tijd aanwezig om alles door te nemen en in gereedheid te brengen voor de presentatie. Ook nu vond ik hem weer een warme persoonlijkheid met aandacht voor de vereniging en details. Op voorhand waren de ondernemers (die in grote getale aanwezig waren) wat sceptisch maar Henkjan wist ze stuk voor stuk in te pakken met zijn vlotte manier van vertellen, zelfspot en door interactie te zoeken met de zaal. Met aansprekende voorbeelden en krachtige,heldere taal konden de ondernemers de volgende dag direct aan de slag.

Ook na de presentatie is Henkjan geruime tijd aanwezig geweest om op de foto te gaan, ideeën uit te wisselen en te praten over het ondernemerschap. Iets wat door het bestuur als zeer positief is ervaren.

Al met al is Henkjan qua inhoud een van de beste sprekers die ik voor het CJB Rotterdam heb mogen boeken en is hij vanaf het eerste telefonische gesprek tot de laatste mail oprecht betrokken geweest bij het CJB. Henkjan, een topspreker en een totaalpakket.

Met zijn powerspeech weet hij te confronteren en te motiveren

Jan Willem Boissevain

Managing Director Benelux | Be Informed

Een integraal en overtuigend beeld wat de (sociale) media met je doen en hoe je bij het publiek overkomt. Je hoort het niet vaak. Meestal blijft dat hangen bij technische getogen en algemeenheden. Niet bij Henkjan Smits. Hij weet zijn publiek de spiegel voor te houden. Tijdens een debat in Nieuwspoort over het effect van de media maakte hij indruk op mensen van de overheid en van de politiek. Ik vroeg hem zijn inspirerende verhaal te houden voor medewerkers van een jong IT-bedrijf. Hoe kun je de X-factor van de mensen en organisatie verhogen en welke impact maakt dit op de klanten en partners? Met zijn powerspeech en toegesneden advies weet hij mensen te confronteren met effecten van hun gedrag en gelijktijdig te motiveren daarin verandering aan te brengen. Organisaties en managementteams die impact willen maken op hun omgeving en talenten willen laten excelleren adviseer ik Henkjan om hulp te vragen.

A true eye-opener for our management

Sebastiaan Scholte

CEO | Jan de Rijk Logistics

Henkjan has successfully coached a session with our management about the importance of strategic communication with a.o. social media.
At the same session he was able to confront people in an engaging and positive way to participate.
It was a true eye opener for our management and most importantly people started to reflect about their own ability to determine their destiny.
Henkjan made good reference to our core company values by giving interesting examples from other related industries and from his own personal experience in the entertainment-business.
Whoever hires Henkjan will be assured of a day with active participation, lots of laughter and good reflection.

Positief getriggerd

Cees van Vliet

Directeur distributie en winkelorganisatie | Albert Heijn

Op 20 februari 2014 gaf Henkjan Smits een presentatie als onderdeel van het Ahold Bedrijfskundig Leertraject. Zijn inspirerende verhaal over imago, identiteit, creëeren van fans en het belang van 'volop in contact zijn met de klant' heeft de groep positief getriggerd. Zijn verhalen spreken zeer tot de verbeelding doordat hij steeds weer op een verrassende manier het bruggetje maakt van artiesten naar bedrijven. Veel leden van de groep hadden een vooroordeel over Henkjan op basis van zijn rol als jurylid van de talentenjachten op tv. Door zijn inspirerende verhaal werd dit vlot weggenomen. Zo ging zijn reputatie van ongenuanceerd, bot en negatief op tv binnen 10 minuten naar kritisch maar heel inspirerend en leerzaam.

Zeer geslaagd event

Trudy Kreischer

Directiesecretaresse | KPN

Henkjan Smits hield op het KPN hoofdkantoor in Den Haag een inspirerend verhaal tijdens de kickoff van de Leergangen voor KPN secretaresses onder het thema 'Haal het beste uit jezelf'. Een thema dat perfect aansluit op de X-Factor. Wat maakt nu dat je succesvol bent, hoe kun je je eigen succesfactor ontdekken? Ontzettend veel leuke reacties van de secretaresses en wij zien Henkjan in een later stadium van deze leergang graag terug.
Wij kijken terug op een zeer geslaagd event!

De luiken geopend

Anneke Haarsma

PvdA gedeputeerde | Provincie Drenthe

Ik dacht eerst: dat zal wel weer zo'n westerling zijn die het ons even komt vertellen. Maar eerlijk is eerlijk: Henkjan heeft bij mij wel de luiken geopend.

Inspirerende dag

Saskia van Goor

HRM Consultant | Korps Landelijke Politie Dienst

Een inspirerende dag, dat is de beste samenvatting van onze najaarsconferentie. Henkjan’s aandeel daarin was essentieel. Er waren verrassend veel parallellen tussen ’zijn wereld' en die van ons.

Zeer inspirerend

Rutger Peters

Directeur | Zylom Media Group BV

Henkjan’s verhaal in het Engels over de X-factor is zeer inspirerend voor iedereen. Het internationale publiek dat Henkjan niet kent vond het verhaal minstens zo interessant.

Prima inleving

Koen Spaansen

Directeur | Windkracht Internet BV

Hij weet perfect te verwoorden hoe wij onze doelstelling moeten optimaliseren. Daarnaast leeft hij zich prima in in de situatie van zijn toehoorders.

Juiste vertaling naar onze branche

René Kaarsemaker

Algemeen Directeur | P.C. Hooft Groep BV

Zijn losse manier van spreken en zijn makkelijke manier van contact leggen met het publiek zonder enig verlies aan uitstraling, deskundigheid en autoriteit hebben wij als zeer prettig ervaren. Zijn ervaring in de muziekbranche heeft hij aangegrepen om, met de juiste link, vertalingen te maken naar onze branche, de uitvaartverzorging.

Luchtige workshop

Gert-Jan Meppelink

Directeur Operations | Randstad Nederland BV

Inspirerende luchtige workshop die tot leven komt door de vele voorbeelden uit de entertainment industrie.

Voor herhaling vatbaar

Drs. Carla Flühr

Recruitment/PR manager RSM | Erasmus University

Het thema was de X-factor. Een thema dat uitstekend bleek aan te sluiten bij de studie en de studenten, want wat maakt nu dat je succesvol bent, hoe kun je je eigen succesfactor ontdekken zowel tijdens je studie als later in je carriere. Henkjan Smits, vooral bekend geworden met Idols en de X-factor, riep zowel bij de Nederlandse als de internationale studenten – want ook in het buitenland zijn deze programma’s zeer populair - zeer enthousiaste reacties op. Kortom, voor herhaling vatbaar. (deze herhaling was op 28 augustus 2008).

Grote impact en verrassend

Sander de Wijs

Projectmanager | Belastingdienst

Henkjan heeft een groot evenement van de belastingdienst begeleid als dagvoorzitter. Daarbij maakte hij indruk vanwege zijn enorme persoonlijke betrokkenheid bij mensen. Hij begeleidde zeven innovators van de Belastingdienst om zichzelf te presenteren aan een groot publiek. Ik zag een totaal andere Henkjan dan tijdens zijn TV optredens. Zeer verfrissend en een must voor iedere organisatie!